Accesibilitate

Comunicare cu cetățenii

1302

Atestare Cergău

3

Localități

1747

Locuitori Cergău

jud. Alba

Localizare Cergău

Primăria Cergău a realizat acest site cu respectarea cerinţelor prevăzute în OUG 112 din 21.12.2018 privind accesibilitatea site-urilor web, respectiv în conformitate cu normele Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1. nivel AA.
Codurile HTML şi CSS sunt validate în conformitate cu standardele W3C (The World Wide Web Consortium) existente la data publicării site-ului şi vor fi verificate şi actualizate periodic.

SOFTWARE UTIL PENTRU PERSOANE CU DIZABILITĂȚI


Persoanele cu deficienţe de vedere pot acesa site-ul prin instalarea unor aplicaţii de tip cititor de ecran (screenreader), cum sunt aplicațiile de sinteză vocală NonVisual Desktop Access (NVDA) sau Job Access With Speach (JAWS), care pot fi descărcate gratuit de la link-urile specificate mai jos.
Aplicațiile dispun atât de interfață, cât și de robot de citire (TTS – Text To Speech) în limba română.

Aplicațiile sunt portabile, de aceea nu trebuie instalate, ci doar descărcate și dezarhivate intr-o locație de pe computer sau pe un flash-drive (memory-stick) și pot fi utilizate nu doar pentru acest website, ci pentru orice aplicație care ruleaza sub sistemul de operare Windows.

Instrucțiuni de utilizare:

  • Se dezarhivează aplicația;
  • Se pornește sistemul audio al computerului (boxe, căști etc.);
  • Se rulează programul principal – nvda.exe;
  • În zona de notificări a Windows-ului (langă ceas) va apărea sigla programului;

Pentru configurare,se dă click dreapta pe acesta, apoi se aleg opțiunile:

  • Preferințe – Setări generale, apoi se selectează limba dorită pentru interfața programului; pentru aplicarea setărilor, programul trebuie restartat;
  • Preferințe – Setări voce, apoi se selectează limba dorită pentru robotul de citire.


La trecerea cursorului peste o zonă de pe ecranul computerului, sistemul audio va pronunța denumirea zonei, comanda sau textul respectiv.

Software disponibil pentru persoane cu deficențe de vedere: