Cuvântul primarului – Lenuța Aldea

Primăria Cergău

1302

Atestare Cergău

3

Localități

1747

Locuitori Cergău

jud. Alba

Localizare Cergău

Cuvântul Primarului

Dragi Ceorgoveni,

A venit momentul să mă adresez vouă astăzi la ceas de bilanţ.

M-am născut în comuna Cergău, am copilărit, am studiat, lucrez şi trăiesc în comuna Cergău. Iubesc tot ceea ce înseamnă Cergău, iubesc  oamenii, iubesc dealurile, iubesc pământurile şi pădurile acestei comune.

Sufletul si inima mea sunt Cergăul!

Lenuta Aldea

Primar Cergău

În anul 2008, m-am adresat dumneavoastră şi v-am cerut să aveţi încredere în mine şi să-mi acordaţi şansa de a administra şi gospodări această comună.

Acum, la ora bilanţului celor 4 ani de mandat vreau să vă mulţumesc dumneavoastră şi bunului Dumnezeu că m-aţi ajutat şi m-aţi susţinut în ceea ce am întreprins pentru binele acestei comune astfel încât să nu vă înşel încrederea acordată.

Am pornit la drum în anul 2008 cu încredere şi cu gândul să fac în aşa fel încât comuna Cergău să iasă din negura necunoscutului, ajungând astăzi să figureze printre comunele cunoscute în toată ţara şi chiar şi în străinătate pe toate planurile: social, economic şi cultural.

Realizările mele ca  primar al comunei Cergău în această perioadă sper că au fost pe măsura aşteptărilor dumneavoastră. Consider că am reuşit împreună să realizăm şi să finalizăm mai multe obiective decât cele pe care ni le-am propus în anul 2008.

Nu pot să neg faptul că am întâmpinat multe probleme dar nimic nu mi-a stat în cale pentru a realiza ceea ce am promis.

În primul rând, proiectele realizate de către predecesorii mei, care stăteau prăfuite pe rafturile primăriei nu au putut fi puse în practică fără a le aduce modificări şi fără sursă de finanţare, cum ar fi: investiţia la Căminul Cultural, lucrarea de canalizare, Grădiniţa din Cergău Mare, vestiarele de la terenul de fotbal.

Am considerat de cuviinţă să nu risipesc bani comunei şi să refac licitaţia pentru Căminul Cultural la sume mult mai mici, astfel putând să realizăm mai multe lucruri bune pentru comună.

La momentul investirii mele în funcţia de primar, în satul Cergău Mare nu se putea circula pe drumul judeţean care traversează comuna şi în termen de o lună de zile acest drum a fost asfaltat.

Primul obiectiv al meu propus în campania electorală din anul 2008 a fost introducerea apei potabile în comuna Cergău. Acest obiectiv a fost realizat cu succes şi apa potabilă există în casele oamenilor din comuna Cergău din anul 2009.

Am reuşit să finalizez lucrările de asfaltare a drumurilor în Cergău Mic şi Lupu.

Lucrarea de canalizare este finalizată şi dată în folosinţă în toată comuna.

Extinderea şi modernizarea Căminului Cultural din Cergău Mare a fost finalizată în anul 2011.

În comuna Cergău începând cu anul 2008, a luat amploare activitatea culturală a Ansamblului folcloric, care exista până atunci numai la nivel de sat Cergău Mare şi care promova doar sporadic obiceiul de seceriş.

Odată ajunsă în funcţia de primar, am considerat că în comuna noastră sunt mult mai multe tradiţii şi obiceiuri populare care meritau arătate întregii ţări şi chiar am ajuns să le arătăm şi peste hotare.

În primul rând am construit un ansamblu folcloric foarte numeros cu oameni mobilizaţi din întreaga comună şi de toate vârstele, astfel putând să arătăm toate tradiţiile şi obiceiurile noastre populare.

Participările noastre în această perioadă la concursuri şi festivaluri dovedesc cea mai mare promovare a ansamblului folcloric din comuna Cergău din ultimii 20 de ani.

În momentul de faţă Ansamblul folcloric din comuna Cergău are un program vast şi cuprinde tot ceea ce înseamnă tradiţie şi folclor:

  • Formaţie de dansuri populare, care a ajuns la un nivel profesionist, reuşind să prezinte dansuri din mai multe zone ale ţării.
  • Grup vocal feminin  si mixt, care interpretează cu o mare măiestrie cântecele comunei noastre.
  • Grup folcloric care aduce în scenă frumoasele noastre obiceiuri populare: de seceriş, obiceiuri de Crăciun, Purtata de la Lupu, obiceiul de şezătoare etc.
  • Grupul de fuieraşi de la Cergău Mic
  • Taraf
  • Creator popular
  • Solişti vocali
  • Solişti instrumentişti
  • Expoziţie etnografică

Mă mândresc cu acest ansamblu folcloric pe care l-am reînviat în mandatul meu de primar, ansamblu cu care putem pune în scenă un spectacol de mare amploare, spectacole cu care ne-am prezentat pe multe scene ale ţării,  precum şi în străinatate.